Строителството на парк върху площ от 10 декара, който ще има атракциони за цялото семейство от децата, през родителите до домашните любимци, бе стартирано тази сутрин. Първата копка на Розариума бе направена от градоначалника Иван Тотев и районния кмет Димитър Колев тази сутрин, като се очаква дейностите да приключат до 40 дни.  Това е най-голямата инвестиция в парково пространство през тази година като стойността й е 340 000 лева.

12 декара в парка ще бъдат облагородени до неузнаваемост. Проектът предвижда изграждане на две детски площадки, които ще бъдат най-големите в града  с 18 съоръжения за игра. Те включват пирамиди за катерене, за висене, за балансиране, както и люлки, пързалка и тематична къщичка, в която хлапетата да се забавляват. Кучешката площадка също ще бъде реновирана

"Предвидили сме 10 маси с по две пейки за всяка, където хората да си правят пикници. Ще има 5 дървени беседки и 2 барбекюта", разказа кметът на "Западен". Входната алея е откъм новата зоологическа градина и се разширява. Тя ще бъде насипана с трошен камък, за да се запази естествената й среда. Целият парк ще има ново осветление, а също и волейболно игрище.