Беззаконието по улица „Любен Каравелов” продължава вече месеци, но нито една институция не взима никакви мерки за това, сигнализира ни за пореден път гневен читател на TrafficNews.bg. Въпреки редицата сигнали до Общината и дори телефон 112, всеки ден десетки коли окупират дясната лента на улицата в участъка й между Стоматологичния факултет до кръговото с булевард „Васил Априлов”.

Общинските власти са се постарали да сложат не един,а три знака на улицата, но по правилото за „Счупените прозорци” всеки ги пренебрегва. Причината е повече от ясна – никой не глобява нарушителите, а след като водачите виждат, че номерът минава” те продължават да си спират там.

„Всеки път звъня на 112, а отговорът е един и същ – „Сигналът Вие е приет”, реакция обаче няма”. Така на номера, който трябва да приема сигналите за нарушения, се превръща в най-обикновен телефонен секретар.

Учудващо е, че и от общинска полиция не правят нищо. Техни служител глобяват наред и вдигат коли само на 100 метра от въпросното място - булевард „Васил Априлов”.

Ако се върнем на теорията за Счупените прозорци, то тя прекрасно илюстрира ситуацията на „Любен Каравелов. Психологическият механизъм за този тип нарушения, който тласкат всички към престъпване на закона е  „Ако за другите може, защо не и за мен?

Още по темата ТУК