Въпреки редицата от мерки, които КАТ-Пловдив въведе за ограничаване на опашките на гишетата, роми продължават да въртят търговия с места. Те дори рекетират чакащите граждани, сигнализира читател на  TrafficNews.bg.

 Младият пловдивчанин се сблъскал с проблема  преди два дни. При пристигането си пред сградата на КАТ, той веднага бил посрещнат от мургави съграждани. Те започнали уговорки за пазене или пререждане по опашката. Тарифата била различна според мястото -  най-отпред 100 лева, второ място 80 лева и така нататък.

 След като отказал „привлекателната оферта”,  зачакал на опашката. Не след дълго обаче наглите цигани го наобиколили и започнали да го рекетират, че са му пазили колата, а не е платил. Мъжете го заплашили, че ако не плати "щели да се погрижат дълго време да не мине напред на опашката". Започнал скандал с мъжете,  като дори момчето повикало полицаите, следящи за реда пред КАТ. Оказало се, че няколко коли били на мургавите мъже, които изчезнали веднага след появата на униформените.

„Наглостта им минава всяка граница. Гонят ги, дебнат ги и те пак се връщат”, коментира читателят ни.

Явно мерките на Пътна полиция не плаши ромите. Те не се плашат дори от униформените, които следят за реда около сградата.

Още за въведените мерки може да видите ТУК