Демир Василев беше здраво младо момче на 21 години, с амбиции и жажда за живот, с много и добри приятели.

На 20 октомври 2014г. съдбата му поднесе най-голямото изпитание – той претърпя жестока катастрофа, която постави живота му в опасност за дълго време.

При наличие на многобройни травми (счупен череп, счупена бедрена кост, ребра, ключица, китка, десетки охлузвания и разкъсни рани), Демир претърпя редица животоспасяващи операции.

Момче пострада в тежката катастрофа през октомври 2014 година на "Кукленско шосе.

Той пострада след тежка катастрофа на Кукленско шосе с мотора си.

Сега Демир е в будна кома. След дълъг престой в болницата и редица инфекции, момчето все още не се е събудило. Младият пловдивчанин има нужда от 24 часова грижа. Родителите му са напуснали работа, за да се грижат за него.

В момента освен от постоянните средства за лекарства, рехабилитация и всякакъв вид грижи, Демир се нуждае от вертикализатор – устройство, което е в състояние да задържи тялото му в абсолютно изправено положение в продължение на поне един час дневно, с цел подобрение работата на мозъка, както и да улесни работата по придвижването на момчето.

Държавата предлага частично субсидиране на това средство, но голямата част остава задължение на родителите.

Акумулаторните инвалидни колички се заплащат от държавата по лимитна цена от 3019 лева, а остатъка трябва да бъде поето от семейството на Демир. Стойността на вертикализатора е 9,800 лева. 

Близките ще са благодарни на всеки, който има желание и възможност да подпомогне с финансова подкрепа по следната дарителска сметка:

IBAN: BG18 UNCR70 0015 2222 5208 

BIC: UNCRBGSF 

Уникредит Булбанк 

Титуляр: Тотю Демирев Василев

 

Снимка на Зов за помощ - Да помогнем на Демир от Пловдив.