Да си добър не е трудно. Не са необходими кой знае колко средства, не трябва да правиш кой знае какви жертви. Важното е да имаш сърце. Комбинирайки това с малко време и съвсем скромни усилия, можеш да постигнеш много – не само да помогнеш на човек в нужда, но и да дадеш пример.

Точно на това ни учат двама млади пловдивчани. Александра Лапатарева и Костадин Казаков решили да направят малко добро и да подарят усмивка на хората, нямащи възможност да си позволят малко топла храна. Те направили пликчета с хляб, наденица, плод, варено яйце и отделно топла леща, след което ги раздали на хора по улиците на града.

„Чувството, което изпитахме от усмивките на тези хора, не може да се обясни! Искаме повече млади хора като нас да подадат ръка на нуждаещите се и да бъдат благородни и добри”, обясни Александра пред TrafficNews.bg. Надеждата на нея и Костадин е именно такава – и други млади хора да събудят сърцата си и да помогнат на нуждаещи се.

Идеята за благородната инициатива се зародила, когато учителка на двамата младежи им възложила задачата да направят проект, чрез който да променят дори малко света, в който живеят.

„Идеята ни хрумна, защото много от тези хора, които са по улиците и просят пари за храна, ги харчат за всичко друго (цигари, алкохол), но не и да се нахранят. Затова ние решихме да нахраним тези хора, вместо да им даваме пари, които не знаем за какво ще бъдат похарчени”, обяснява Александра.

„Искаме да дадем пример на всички, как да помогнем на нуждаещите се, а те имат нужда от малко! Не от пари и  храна, а от внимание и любов”, допълва тя.

Двамата младежи смятат скоро да повторят инициативата си. И се надяват и други хора да се вдъхновят от тях и да докажат, че доброто живее във всички ни.

Пакетите с продукти, подготвени от младежите.

Единствената награда, която те получават за усилията си, е усмивката на хората.