Двама пловдивчани са нахапани от кучета на улица „Ген. Данаил Николаев”, научи TrafficNews.bg. Едното от нападенията е станало вчера сутринта, като потърпевшият се свърза с нашата редакция. Ето и разказа му:

„Вчера сутринта -  11.01, вървейки по улица „Ген. Данаил Николаев” посока "Руски", малко след училище „Петър Берон”, ме нападнаха две улични кучета. Нахвърлиха се в краката да ме хапят. В крайна сметка едното успя. Захапката му беше толкова силна, че успях да го преместя две крачки напред. За щастие, се отървах само със спукана вена, следи от два зъба и уплаха. Спасил ме е зимният гащеризон и термоклинът, който нося отдолу. Разбрах, че тези две кучета са "рецидивисти". Към тях има пуснати много жалби. Институцията, която отговаря за бездомните кучета не знаела нищо по въпроса...”, написа младежът. Той обясни, че кучетата са излезели от разградената зелена ограда на двора, като единият от песовете е бил с маркировка на ухото, но на другия не забелязал такава. Младежът е отишъл на лекар, за да му промият раната и да го имунизират срещу тетанус.

Репортер на TrafficNews.bg. предаде сигнала на Общинския инспекторат, тъй като кучетата са излезли от частен двор. Директорът Ангел Славов изпрати инспектори, за да проверят сигнала. След направената проверка, той обясни, че имотът, от който са излезли кучетата е необитаем и животните са улични. Те са получили още един сигнал за нахапан човек от тях, който успял да ги снима. Очаква се екипи на Зооветеринарния комплекс да приберат агресивните животни още днес.