Известният американски писател Стивън Кинг сравни президента на САЩ с импулсивен тийнейджър и със зъл герой от романите за Хари Потър.

„Президентът Тръмп е като импулсивен и избухлив 15-годишен тинейджър с разрешение да управлява 18-колесен камион”, написа Кинг в „Туитър”. По-рано писателят отговори на публикация на Джоан Роулинг, която се интересуваше каква, според него, е степента на лудост на ставащото в САЩ по скалата на Ани Уликс (героиня на Кинг от романа „Мизъри”). „Е, аз не съм най-големият почитател на Тръмп, така че не мога да кажа за Ани Уилкс. Струва ми се, че у него по-скоро има нещо от дименторите”.

Кинг съобщи, че президентът Тръмп го е включил в своя „черен списък” и той вече не може да чете съобщенията на държавния глава в „Туитър”. През май 2016 Кинг се включи в онлайн петиция срещу кандидатурата на Доналд Тръмп за президент на САЩ. А през май т. г. заяви, че достъпът на Тръмп до ядреното копче е по-страшен от коя да е негова хорър книга. Дименторите са отмъстителни същества от приказния свят на Хари Потър – високи и без очи. Имат само уста, с която използват най-страшното си оръжие – целувката на диментора. Чрез нея дименторът изсмуква душата на жертвата си през устата.