Румънското правителство се разпадна в сряда, след като коалиционните партии оттеглиха подкрепата си. Изненадващо обаче, министър-председателят Сорин Гриндяну отказа да подаде оставка. Гриндяну обвини лидера на собствената си партия Социалните демократи - Ливиу Драгня, че иска да завземе властта. От своя страна той призова председателя Драгня да напусне лидерството на партията.

Драгня обяви, че всички министри от партията му са подали оставка и, че е готов да обсъди ново правителство с либералните демократи, които също вчера оттеглиха подкрепата си към правителството.  Премиерът отрече да е получавал оставки.

Двете партии, оттеглиха подкрепата само пет месеца, след като правителството дойде на власт, обосновавайки се със слабото прилагане на обещаната програма за вдигане на заплатите и намаляване на данъците.

На последните избори Драгня не можеше да поеме властта заради отложена присъда и вместо това назначи Гриндяну и избра всички министри на администрацията, обещавайки да следи от близко изпълнението на партиините обещания. В сряда обаче, той обяви, че прекалено много от политиките, които правителството е трябвало да приложи, все още не са изпълнени. Една от тях тях – подобряване на отношенията с Русия.

Пред журналисти министър-председателят обяви, че ще остане член на Социалните демократи и не съжалява, че е приел премиерския пост.