Руснаците смятат, че животът им е бил най-хубав през епохата на Брежнев и сега при Путин, показва допитване на социологическия център "Левада", цитирано от руски медии. Почти една трета от анкетираните са категорични, че през управлението на Владимир Путин животът в Русия е по-добър от когато и да било през последните 100 години.

За живота през 70-те и 80-те, по времето на Брежнев, са гласували 29 на сто от участниците в анкетата. Те смятат, че тогава също е било добре за живеене.

Запитани за какво им стигат парите, руснаците най-често отговарят - "парите ни стигат за храна и дрехи, покупката на по-скъпи вещи като хладилник или телевизор, предизвиква проблеми".

Според проучването, през последната година броят на по-бедните и така наречените „малко по-богати“ се е изравнил. Когато се заговори за профила на най-бедния руснак пък, той изглежда така – жена, на възраст над 40 години, пише vеsti.bg. В статистиката за най-бедни често присъстват и пенсионерите. В затруднено положение са и обикновените работници. При една четвърт от тези семейства имат по едно или две деца.

Половината от бедните имат висше образование, но въпреки това доходите им са около 1,5 пъти по-ниски от средните за Русия.