Родители на децата от отбора на Локо набор 2008 обединиха в защита на треньора Евгени Хаджиев, който вече не е част от футболния клуб.

Отдадеността му към работата е достойна за уважение. Рядко в днешно време се срещат хора, за които думата работа означава любов, себераздаване и начин на живот. Този треньор е единственият ЧОВЕК, на който истински му пука за децата ни. Този треньор е единственият, който поради липсата на терени на "Лаута", в определения час за тренировки (два пъти седмично от 16ч., който е крайно неудобен за децата, защото те са на училище до 17:40ч. всеки ден), се нагърби с отговорност да води тренировките им, като ги провежда в съботните и неделните дни, поемайки работата на свой колега. Уникалния шанс, който треньорът Евгени Хаджиев даде на децата ни, завеждайки ги на този силен турнир в Дряново, беше най-хубавото нещо,което им се случи в последната една година. Искрено се надяваме, че слуховете от последните часове, че треньорът Евгени Хаджиев вече не е част от екипа на Локомотив Пловдив са силно преувеличени!В случай, че слуховете се потвърдят, това ще е голяма загуба, както за нас и нашите деца,така и за любимия ни клуб ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ!!!, се казва в отвореното писмо на родителите до ръководството на черно-белите и до пловдивските медии.

Впоследствие се оказа, че Евгени Хаджиев и още трима треньори в Локо са разтрогнали по взаимно съгласие. Това са Петър Пашев, който доскоро бе шеф на школата, треньорът на вратарите Васко Камбуров и Христо Телкийски, извел набор 2000 до второто място в страната през миналия сезон.