Близо 100 състезатели взеха участие в Националния турнир по Окинава карате, който се проведе в пловдивската зала „Олимпиада”. Те бяха разпределени в различни възрастови групи, като най-малките участници бяха на 6 години, имаше и ветерани при мъжете и жените. Оказа се, че представителите на нежния пол по нищо не отстъпват на момчетата по бойните техники, които владеят. 

Турнирът беше в 4 дисциплини – ката, кумите, оръжия и техники за самоотбрана. Състезателите бяха от градовете Пловдив, София и Харманли.

Главният секретар на МВР в периода 2009-2013 година главен комисар Калин Георгиев награди най-добрите участници. Ето атмосфера от събитието във видеото на ТРАФИК ТВ:

„Участниците започнаха да се готвят за този турнир от началото на септември и го очакват с голям интерес”, заяви Левон Пакосян - председател на Ямашита Будо Организация България и Академия за бойни изкуства – СуйБуКан – Пловдив.

Бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев, който също е тренирал в пловдивския клуб, лично награди най-техничните състезатели на турнира с купи.

Организаторите бяха предвидили още грамоти и медали за победителите в различните дисциплини.

Националният турнир по Окинава карате се проведе с подкрепата на Българо-Американска кредитна банка в лицето на Цветелина Бориславова.

TrafficNews.bg