Омбудсманът Мая Манолова си е заминала с цялата документация по строителството на жилищен комплекс "Гербера" след срещата в Община Пловдив. Тя е обещала нейните експерти да се запознаят детайлно с преписката и да излязат със заключение. 

"Хората протестират с право, защото по проект там има ниско строителство, а не 11- етажни блокове. Те настояват за ревизия за разрешенията и такава ще бъде направена. Нормално е да се осигури повече пространство, зелени площи, място за деца. Не е нормално един кран да стои под терасите им в продължение на 7 години" коментира Манолова. 

Днес сутринта, ден след като в София до новострояща се сграда в кв. Младост бе открито взривно устройство, в пловдивския квартал Тракия жители протестираха срещу презастрояването на района. Омбудсманът Мая Манолова също бе на място и се запозна с жалбите на гражданите. 

Гражданите твърдят, че  са открили множество нарушения съпътстващи издаването на строителната документация за комплекс "Гербера" и настояват за щателна проверка от ДНСК и прокуратурата. "В продължение на пет месеца пускаме жалби до различни инстанции и получаваме отговори само проформа. Не се извършва задълбочена проверка по документацията и затова се принудихме да се обърнем към г-жа Манолова" , коментира за TrafficNews.bg Здравко Ранделов от Инициативния комитет.

Зам. кметът Димитър Кацарски , който също бе на място, заяви че при проверките не са открити нарушения.

Какво искат тракийци гледайте във ВИДЕОТО!