Масови случаи на откраднати винетки в Пловдив. Крадците режат или чупят само тази част от стъклата, на която е залепен винетния стикер. Хората се тревожат, че няма как да предпазят автомобилите си. Още по-голям проблем е, че при подобни кражби винетката не може да бъде възстановена. Причината? За да ви възстановят винетния стикер е необходимо да са ви откраднали или счупили цялото предно стъкло, а не само част от него.

Жена от пловдивския квартал „Кючук Париж” е сред последните потърпевши от зачестилите кражби на винетните стикери. Част от стъклото на автомобила й е било свалено. От АПИ обаче отказват да възстановят винетката. Оказва се, че за да бъде възстановен откраднат винетен стикер, човек трябва да докаже, че е счупено или откраднато цялото предно панорамно стъкло на автомобила. Ако липсва само част от него, както става при скорошните кражби, винетката не се възстановява и човек трябва да закупи нова. Георги Павлов е шофьор от 50 години и не вижда логика в това. Павлов е на мнение, че подобни случаи само ще зачестяват заради повишената цена на винетките.

А тревогата в собствениците на автомобили е голяма, защото според тях няма как да предпазят колите си от подобно посегателство. За последния месец около 10 са случаите на откраднати винетки в района на Пловдив.

Още новини четете ТУК

TNS.bg