Жестокото убийство на 26-годишната Милена Динова върна хората от Куртово Конаре и района към друга трагедия с млада жена, станала преди три години в съседното село Йоаким Груево. На 13 юни 2013 година в напоителния канал на селото бе открито тялото на 18 - годишната Стефка Маджарова. Няколко седмици по-рано Стефка била абитуриентка. Мотивът за престъплението се оказа ревност, а убиецът - бившият й приятел Владимир Костадинов получи 19 години затвор. 

"Още не сме забравили кошмарът от убийството на Стефка, и сега нова трагедия. Всички в селото се радваха , че Милена и Илиян ще се женят, че не бягат към града, а остават тук, че правят дом в Куртово Конаре" коментират местни жители. 

Кметът на селото, а и доста от съседите смятат, че убийството на Милена не е случайно, а добре планирано. "Следили са я. Всяка вечер за нощна смяна тя излизаше по едно и също време и минаваше по един и същ маршрут. Убиецът очевидно е бил запознат с навиците й. Знаел е с колко време разполага и е извършил престъплението много бързо" коментира кметът Иван Пиринов. Човекът, който я е нападнал, я е зашеметил вероятно с някаква тръба, а след това я е пробол с нож в сърцето.  Мотивът за престъплението обаче засега тъне в мистерия. 

Милена работела в "Новомес" заедно с баща си и брат си. Родителите й са разведени от години, а майка й живее в Испания, където работи. 

"В шок сме. Толкова добро и усмихнато момиче! Не искаме да повярваме, че се е случило" коментираха съседи на Милена от Ново село. Те припомнят, че преди две години девойката е работила за известно време в Гърция, а после се е върнала в родния си край. 

Приятелят й Илиян работи в голям сервиз за гуми в Пловдив. 

Огледът на местопрестъплението продължава. Колегите на Милена, които са открили тялото й и годеникът й цяла нощ са били разпитвани в полицията, а днес сутринта са освободени. Издирването на извършителя продължава. 

TrafficNews.bg