Седем овце са удушени и две телета са ранени от вълци посред бял ден в землището на ардинското село Синчец, съобщиха от кметството. Животните са на местния фермер Мюждат Мустафа. Щетата му е за около 2000 лева, но няма да получи обезщетение, тъй като вълците не са защитен вид.

Уведомени са представители на Държавното горско стопанство в Ардино, общината и Районното полицейско управление. Кметът на Ардино си спомни, че преди години също е имало подобни набези от вълци, които нападат домашни животни и по този начин ощетяват стопаните.

Такива случаи е имало в землищата на селата Русалско и Дойранци. "Изкарвам прехраната си, като гледам животни. В делник и празник се грижа за тях. Надявам се отговорните органи да предприемат незабавни мерки за недопускане на подобни нападения", заяви ощетеният стопанин Мюждат Мустафа, цитиран от Дарик. Според него вълците убийци са били минимум четири.

Кметът на село Синчец Хълми Мустафа също призова държавата да помогне на стопанина, като организира хайка за избиване на хищниците. Той е притеснен много от случилото се, тъй като животновъдството е основен поминък на местните жители.