Много дълго време се отнасяхме толерантно към нашите коалиционни партньори. През това време понесохме всички негативи на управлението. Реформаторският блок сами поискаха сами да поемат образованието и здравеопазването и винаги са получавали подкрепа от нас. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ Румяна Бъчварова от ГЕРБ.

Категорично отричам ще правим коалиция с БСП. Винаги сме водили последователна политика. Нашата първа и основна цел е да се представим добре на предстоящите избори. Ако правим коалиция, тя ще е с дясно-центристки партии. Винаги сме казвали, че имаме нужда от стабилен партньор. Реформаторите имаха проблем в това отношение още от самото начало. Ние трябваше да се съобразяваме и отиграваме това. Що се отнася до Обединените патриоти не мисля, че коалицията при тях е пред разпадане. Димитър Байрактаров има право на свое мнение. Ние започнахме да се сближаваме с патриотите и те също са потенциален наш коалиционен партньор. Трябва да видим какво ще покажат изборните резултати, за да коментираме темата за партия "Воля".

 Това, че техният лидер взе доста гласове на президентските избори не означава, че избирателите ще ги подкрепят сега. Аз мога да говоря и коментирам системни партии, разкри Бъчварова.  В правителството "Борисов 2" направихме доста компромиси, които платихме. Винаги сме водили ясна политика с другите партии.

 Компромиси вече ще се правят само в интерес на държавата и народа. Не се притеснявам от ревизията в МВР. Аз съм казала на министър Пламен Узунов какви са проблемите в системата. Не съм го подвела с нищо. Репликата на Огнян Герджиков от вчера не е справедлива. Тя си остава за негова сметка. Ние бяхме първите, които започнаха ремонти на виадукти, тунели и съоръжения. Смяната на областните управители е логична от една гледна точка, защото те са представители на изпълнителната власт. Аргументите за тяхната смяна бяха оклеветяващи и опетняващи техните имена, каза още бившият вътрешен министър.