Дете позира с Бойко Борисов на плажната ивица на родното ни Черноморие. Тази снимка е запечатана преди години, а повода да бъде извадена от архива на семейството на момчето е неговата смърт. Ники Терзиев намира смъртта си на пътя, когато джигит с тунингована кола го изхвърля от пътя. Мощният автомобил е карал с над 200 км/ч, но въпреки причинената смърт, шофьорът дори не е задържан.

На снимката младият Ники е бил с Борисов, когато още е главен секретар на МВР. Фразата, която е запомнила сестрата на загиналия младеж оттогава е „Ние ги хващаме, а те ги пускат”, сега обаче дори не ги хващали…

Ето и публикацията на сестрата на момчето без редакторска намеса.

„Г-н Борисов, помните ли детето от снимката? Тогава попитахте брат ми какъв иска да стане като порасне и той отговори футболист. Вие го посъветвахте да стане каратист, че той да ги рита, а не него да ритат”, обръща се сестрата на момчето от снимката към премиера.

Ники беше убит преди месец като служебната му кола бе изхвърлена от пътя от шофьор, карал със скорост над 220 км/ч - близо три пъти над ограничението. На убиеца нито му е повдигнато обвинение, нито е задържан. Това споделя в социалните мрежи сестрата на загиналия.

Нейният пост във Фейсбук е провокиран от нелепият инцидент и развитието на казуса.

„Нищо че преди няколко години въпросният индивид е убил и жена на пешеходна пътека и условната му присъда е изтекла, а дори наскоро му е била върната и книжката. Той сега е невредим и си кара тунингованата кола на свобода. Докато брат ми - футболист на Суворово и шампион по плажен футбол с МФК "Спартак" Варна - лежи в гроба и ще си остане завинаги на 23”, пише Боряна.

В главата й все още отекват нягоашните думи на Борисов "Ние ги хващаме - те ги пускат", но днес тя е сигурна, че „сега вече даже не ги и хващате”.

Снимките и думите на Нели предизвикаха вълна от споделяния и коментари. Освен съболезнования, хората изказват същото възмущение от законите.

Ние също сме свидетели как много хора се разминават с условни присъди и административни наказания.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg