Ако искате да сте във форма и да не се притеснявате за излишните килограми, е необходимо да замените нездравословните закуски със здравословни. Няма значение дали сте вкъщи, на работа или в университета, не си и помисляйте да посягате към пакетираните и ужасно калорични стоки.  

Приготвяйте си предварително здравословна храна с качествени продукти, които ще ви дадат много енергия.

В следващите редове ще ви представим 7 здравословни продукта, с които да приготвяте своята закуска и които трябва да ви бъдат винаги подръка. 

1. Бадеми и фурми

Пликче с шепа бадеми и фурми, които можете да съхранявате в чантата или на работното място, винаги е добро решение. Бадемите дават на организма протеини и здравословни мазнини, а фурмите задоволят нуждите ви от захар. Въпреки че тези продукти са изключително здравословни, те съдържат и много калории, затова бъдете внимателни да не прекалявате.

2. Овесени трици

Вашите нужди ще бъдат задоволени, ако изберете тази богата на фибри закуска. За да я направите още по-здравословна и вкусна, добавете щипка канела и сурови ядки.

3. Риба тон

Ако нямате време да приготвяте диетично меню всеки ден, носете в себе си консервирана риба тон в собствен сос. Тя е богата на омега-3 мастни киселини, протеини и здравословни мазнини.

4. Зеленчуци и хумус

Зеленчуците са най-здравословният и най-добрият избор, а хумусът служи като отличен източник на подправки и протеини. Съветваме ви да се спрете на  броколи, карфиол и морков, защото те имат малко калории.

5. Смокини и черен шоколад

Хапва ви се нещо сладко? Смокините в комбинация с шоколад ще задоволят вашите нужди на 100%. Смокините са изключително хранителни и имат много ползи за здравето. Съдържат желязо, антиоксиданти и калий, а от относно шоколада, избирайте този, които съдържа най-малко 70% какао.

6. Кисело мляко и дребни плодове

Богатото на протеини кисело мляко става още по вкусно, ако добавите плодове. Препоръчваме ви да се спрете на малините, защото в сравнение с останалите плодове те съдържат голямо количество фибри.

7. Фреш или смути

Прясно изцеден плодов сок винаги е чудесен избор за закуска. Повечето здравословни магазини предлагат голям избор, но ако в близост до вас няма такъв, може да си приготвяте сами сутринта вкъщи.