Винаги идва време, когато жените изпадат в пристъпи на паника – наближават зимните празници, а се оказва, че красивата рокля ни е станала тясна. Лятото пък, излизат наяве последствията по бедрата и седалището от вкусното хапване през зимата, под формата на целулит.

А знаехте ли, че 80% от жените имат проблем с целулита, включително и холивудските звезди?

Въпреки че по щандовете в козметичните магазини има голям брой продукти за борба с целулита, според дерматолозите съществува естествено средство за защита, което е по-ефективно от всичко, което можете да купите. Тайната рецепта е смес от две съставки, които всички ние имаме в нашия дом - сода бикарбонат и мед.

За целта смесете една супена лъжица сода за хляб с една супена лъжица мед, добавете малко вода и я сложете на котлона. Оставете сместа да ври в продължение на 2 до 3 минути, след което я оставете да се охлади за кратко (не напълно) и докато тя все още е хладка, масажирайте с нея частта от тялото, където имате целулит. Масажирайте около 3 минути, след това измийте с топла вода. След това нанесете чист мед на проблемните зони, но този път масажирайте от 4 до 7 минути.

Според експерти, както и жени, които вече са опитали тази рецепта, това е най-добрият начин да се отървете от целулита по тялото, който прави кожата да изглежда груба. Медният масаж ще подобри кръвообращението и ще намали отлаганията на целулита. С тази народна рецепта, вие ще защитите тялото от навлизането на химикали и токсини, съдържащи се в повечето козметични мазила.

 Съвет: Не прекалявайте с употребата на тази смес, защото е възможно да спукате капиляри.