Бързият метаболизъм е не само ключ към постигането на хубава фигура, но и е от особено значение за да имате здрав организъм! Ако ви е омръзнало да се борите с излишните килограми и всеки ден се чувствате отпаднали и без енергия, опитайте да спазвате тези ежедневни навици, които ще ви бъдат от голяма полза.

Започнете деня си със закуска

Сигурно много пъти сте чували, че закуската е изключително важна, но все още не сте си изградили навика да закусвате? Трябва да се засрамите! За да може метаболизмът ви да работи правилно, трябва да се храните, ако гладувате, няма да постигнете нищо.

Какво точно имаме предвид под това, че трябва да се храните:

- яжте няколко пъти на ден, в по-малки количества;

- закуската е задължителна (когато пропуснете закуската и когато гладувате, метаболизмът ви се забавя);

Включете Омега-3 мастни киселини

Това означава, че трябва да консумирате риба по-често, особено риба тон или сьомга. Рибата е чудесна за вашето здраве и за външния вид. Тя стимулира метаболизма, което води до повече изгорени калории. Ето защо, когато сте на диета, рибата задължително трябва да присъства във вашето меню. Ако не обичате риба, опитайте да получите така полезните омега-3 мастни киселини под формата на хапчета, като преди това се консултирайте с вашия лекар.

Пробиотиците са от съществено значение

Опитайте да използвате храни, които са богати на пробиотици, като най-надеждният такъв избор е киселото мляко. То е ключът към здравословния метаболизъм, който работи най-добре.

Наспивайте се

Добрият и качествен сън е ключът към вашето здраве и огромен фактор за метаболизма. Когато не спите достатъчно, той се забавя, а това води до желание за преяждане, защото трябва по някакъв начин да се заредите с енергия. Затова не забравяйте да спите от 7 до 9 часа, за да бъдете здрави, отпочинали и в добра форма.

Спортувайте

Във всички статии, в които се говори за забързване на метаболизма, няма как да не се спомене спортът и качествените упражнения. Съгласни ли сте? Преди да се оплачете, че сте изморени или нямате време, не забравяйте, че е достатъчно да отделяте само по половин час, два пъти седмично, за да ускорите метаболизма до такава степен, че да изгорите консумираните 100 калории на ден.