Случвало ли ви се е да давате всичко от себе си във фитнес залата, а резултатът да бъде нулев? Това е така, защото всеки човек е индивидуален, а кръвната група е важен фактор, който може да ви подскаже кой е най-подходящия спорт за вас. Тя е ключ към постигането на стройна фигура и от нея зависят реакциите на организма към стреса и изгарянето на калории. 

Ето към какъв спорт да се насочим, според кръвната си група:


Кръвна група А
Тук са подходящи интензивните физически тренировки.

При хората с кръвна група А, сигналите базирани на стреса нахлуват в нервната система, а организмът от своя страна се опитва да възстанови равновесието с трупане на мазнини. Внезапното безпокойство и хиперактивност, породени от стреса са характерни за представителите на тази кръвна група. Ако организмът не успее да се справи навреме в тези стресови сигнали, риска от различни заболявания се увеличава.

Тренировките, които са най-подходящи за хората с кръвна група А са:
- сутрешна йога – 30 минути (3-4 пъти седмично);
- каране на колело и разходки сред природата – 30 минути (3-4 пъти седмично);
- плуване – 30 минути (3-4 пъти седмично).

Кръвна група В
Представителите с кръвна група В реагират по-леко стреса. Това е така, защото реакциите съумяват да се балансират, тъй като са едновременно на интелектуално и на физическо ниво. Тук идеалната тренировка, към която трябва да се насочите са упражненията, които не натоварват прекалено умстрената дейност и не изискват голямо количество кислород.

Такъв тип тренировки са:
- вместо бягане, заложете на бързото ходене – 30-40 минути (3 пъти седмично);
- аеробика и бойни изкуства - 60 минути(3 пъти седмично);
- тенис - 60 минути (3 пъти седмично);
- във фитнес залата заложете на силови тренировки – 30 минути (3 пъти седмично).


 
Кръвна група АВ
Реакциите по отношение на стреса на хората с кръвна група АВ са същите, каквито на тези с кръвна група А. Затова и съветите при избора на най-подходящите тренировки са същите. Спортовете, които напрягат нервната система са противопоказни. Ако решите въпреки това да тренирате по грешния начин, няма да постигнете никакви резултати, а напротив, имунната система на организма ви ще отслабне, което ще доведе до натрупване на подкожни мазнини, поради борбата му да се възстанови.


Кръвна група 0
Хората с нулева кръвна група реагират незабавно при стрес. Надбъбречните жлези произвеждат голямо количество адреналин и други хормони при напрегнати ситуации, а това повишава енергийния заряд многократно. При редовно и интензивно физическо натоварване, освен, че ще свалите излишните килограми, ще превърнете и напрежението в положителни емоции. Такъв тип тренировка ще повиши киселинността в мускулната тъкан и изгарянето на мазнините ще бъде много по-бързо.

Интензивни тренировки, подходящи за хората с кръвна група 0, са:
- аеробика – около 60 минути, (3-4 пъти седмично);
- джогинг и силови тренировки със фитнеса - 30 минути (3-4 пъти седмично);
- плуване – 30-40 минути (3-4 пъти седмично);
- каране на колело – 30 минути (3-4 пъти седмично).