Сушените плодове са едно истинско съкровище в света на храните, което често подценяваме или забравяме. Забележително вкусна и полезна храна, богата на много витамини и минерали.

Вкусните плодчета са най-доброто решение за бърза следобедна закуска или за моментите, когато ни се похапва нещо сладко. Те са добра алтернатива и в сезоните, в които няма пресни плодове.

 

Важно е при закупуването на сушени плодове да сте сигурни в качеството им.

Сушените кайсии на Queen’s  Diamond са прясно набрани и пакетирани на място, което гарантира качеството им. Вкусните и полезни плодчета са  поставени грижливо в семейни и удобни опаковки и с подходящ за тях грамаж.

Друго предимство е добрата цена, на която се предлагат – достъпна за джоба на всеки българин. Леко кисели и с характерен стипчив вкус, сушените плодчета имат дълъг срок на годност и са лесен и удобен начин да се насладите на кайсиите.

 

Сушените кайсии са богати на фито-химикали, които помагат за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, намаляване нивата на лошия  холестерол и защита от ракови заболявания. Освен това те съдържат витамин А, който насърчава доброто зрение и са добър източник на фибри, които помагат за предотвратяване на запек и храносмилателни заболявания като дивертикулоза.

Желязото е важен елемент в борбата с анемията. Сушените кайсии съдържат и мед, който помага на желязото да се абсорбира от тялото. Ежедневното приемане на сушени кайсии помага за производството на хемоглобин, който може да бъде полезен за жените при проблеми с месечния цикъл.

 

Сушените кайсии са полезни за хора, които страдат от проблеми със сърцето. Те съдържат калий, фосфор, калций  и витамин В5, който спомага за бързото изгаряне на мазнините.

Кайсиите не се препоръчват на хора, които имат диабет, намалена функция на щитовидната жлеза и заболявания на черния дроб.