Работата може да причини опустошение на тялото, тъй като стресът оказва своето влияние в края на работния ден. А как трябва да се чувства човек, когато прекарва 75% от деня си в офиса? Трудно може да се намери баланс между здравословен и трудов живот, но ви гарантираме, че това е възможно! Прочетете нашите най-добри съвети, за да останете здрави в офиса и да се чувствате по-малко стресирани и много по-здрави.

 

Раздвижвайте се поне веднъж на час

Седенето в продължение на 40 часа седмично не е здравословно. Понякога седенето за по-дълъг период от време не може да бъде избегнато, затова се уверете, че ставате поне веднъж на час, за да раздвижите кръвта си.

Почиствайте работното си място

Помислете за всички микроби, които понастоящем се намират върху мишката и клавиатурата; всичко, което сте докоснали през деня, стои на компютъра ви точно сега. Ужас! Създайте си навик да почиствате бюрото си ежедневно с дезинфекциращи препарати, за да намалите риска от вируси и бактерии. Също така се уверете, че имате организирано бюро; Ако имате хартия и документи, разпръснати навсякъде, това ще натовари ума ви. Затова подреждайте бюрото си, за да се чувствате приятно и спокойно.

Пийте много вода

Когато движението през деня е почти на нула, вашите мускули не се натоварват по никакъв начин. Когато мускулите ви не са постоянно активни, вие започвате бавен цикъл на застояване. Уверете се, че пиете много вода на работното място, за да подхранвате мускулите си. Дехидратацията, причинена от недостиг на достатъчно количество вода, води до главоболие и разсеяност, което от своя страна ще ви разсее и наруши работния процес. Пийте най-малко 8-10 чаши на ден, за да сте здрави и да се чувствате добре.

Изключете пърженото

Вместо да ядете хрупкаво пиле с панировка от KFC и да страдате цял ден от подут корем, купете си печено пиле на грил и отделете бялото месо, хем е вкусно, хем е здравословно. Пържените храни са пълни с мазнини, калории и сол. Дори те могат да доведат до сериозни здравословни проблеми като диабет тип 2 и сърдечни заболявания.

Уверете се, че сте активни извън работа

Помислете за цялата физическа активност, която ви липсва, когато стоите по цял ден на бюрото в офиса. За да компенсирате активността на светлината, която ви облъчва през деня,разпределенте времето си така, че да ви остава време за фитнес или друг спорт, след работа. Не само ще бъдете здрави и добре изглеждащи, но и ще сте заредени с настроение.

Вдигнете имунната си система: Сигурно помните съветите, които са ви давали родителите, когато сте били деца, като например да миете ръцете си след всичко, до което се докоснете? Микробите са навсякъде около нас и нападнат имунната ви система моментално. Затова, старайте се да поддържате имунната си система здрава! Пийте много витамин С, ако не се чувствате добре и яжте много плодове и зеленчуци, които са пълни с антиоксиданти.

Бъдете социални

Само защото сте затворени в офиса през целия ден не означава, че трябва да бъдете самотни! Социализирането е важен аспект за вашето здраве, така че говорете! Започването на разговор по време на работа може понякога да е неудобно, затова опитайте да обсъждате теми, с които всички са запознати. Говоренето с колегите на работното място може да помогне да се преборите с депресията и ще направи деня ви по-интересен.

Стойте изправени на стола

Баба ви не се шегува, когато казва, че трябва да стоите изправени. Прегърбването на бюрото, може да доведе до постоянна повреда на стойката ви. Изследванията показват, че това може да засегне мислите и чувствата на човека, независимо дали са положителни или отрицателни. Докато седите на работното място, съсредоточете се върху изправянето на гърба си.

Избягвайте напрежението на очите

Свикнали сме да гледаме екраните по цял ден, и дори не мислим за негативните последици, които може да има това върху нашите очи. Изследванията показват, че 50-90% от хората, които работят на компютър, имат проблеми с очите. Препоръчваме ви, да отделите време и да отидете на очен лекар, както и да си купите очила, подходящи за компютър. Също така, уверете се, че имате подходящо осветление на бюрото си: ако околното пространство е твърде тъмно и екранът ви е висок, това може да доведе до сериозни проблеми с очите.