За никой не е тайна, че с възрастта, тялото ни намалява производството на растежния хормон (HGH или само GH), който е отговорен за растежа на клетките и регенерацията им. Това неизменно засяга кожата , външния вид и, разбира се , лицето ни. Ние няма как да спрем този процес, но можем да го забавим, ако се откажем от някои вредни навици, които нарушават този хормон, а оттам и нашата младост и красота.

Ето ги и тях:

  1. Забравете за неправилното хранене

Спрете да злоупотребявате с продукти като: растително масло , маргарин , червено месо , бял хляб , сладкиши и преработени храни. Те влияят зле на нашето тяло, което от своя страна, води до образуването на бръчки. За да предотвратите преждевременно стареене, приемайте храни богати на омега-3 мастни киселини и алфа-линоленова киселина ( ALA). Такива продукти са: ленено семе, ленено масло , авокадо , сьомга и зехтин. Те помагат на кожата да остане мека и еластична, а вие ще се радвате на безупречен външен вид. Не забравяйте и за плодовете и зеленчуците. Пресните плодове са изключително богати на цинк , селен , витамин С , и бета-каротин , които са ключови играчи в процеса на производството на колаген в тялото и помагат да кожата да остане защитена от свободните радикали. Набавяйте си и достатъчно протеини – според последни проучвания, липсата на протеин в организма може да доведе до бръчки на кожата на лицето.

  1. Не злоупотребявайте с алкохола

Алкохолът е естествен диуретик , тоест колкото повече пиете , толкова повече дехидратирате тялото си, което оказва негативно влияние върху кожата на лицето. В допълнение прекомерната употреба на алкохол причинява розацея и акне и стимулира появата на бръчки. Всичко това, събрано накуп, веднага ви кара да изглеждате по-възрастен.

 

  1. Не прекалявайте с излагането на слънце

Без значение колко е хубаво да се препичате и да се наслаждавате на слънцето, тенът не е най-добрият подарък за кожата. Прекомерното излагане на слънце крие риск от рак на кожата, отслабва клетките на кожата и кръвоносните съдове.

  1. Изхвърлете тежкия грим

Гримът може да ви помогне за прикриването на несъвършенствата, но и може да ви накара да изглеждате по-възрастни с няколко години. Например , тежките фондьотени подчертават бръчките около очите, устата и фините линии. По-добре е да заложите на по-леките хидратиращи основи, които създават перфектно покритие и кожата ви изглежда здрава.

  1. Оставете настрана мобилния телефон, след като легнете

Това води до отрицателни последици за здравето , като повишаване на теглото , нарушена имунна система , намалена концентрация , пропуски в паметта, и бледа кожа. Ето защо опитвайте да спите най-малко 7-9 часа на ден. Най-добре е да спите по гръб , защото прекалено дългото спане на едната страна на лицето, може да доведе до появата на нови бръчки или така наречените " линии" на съня , които придават на лицето уморен вид.