Развитието и растежът на жените трае до 25-годишна, а след това започва стареенето и появата на първите бръчки по лицето. Първите признаци на стареене могат да бъдат изострени от някои лоши навици, като пушене, пиене, излагане на стрес, липса на кислород и други подобни. Разрушително на кожата влияе и студения въздух, който идва със зимните месеци. Но кога всъщност процеса на стареене е нормален и кога е ускорен?

 

Разберете как се променят бръчките на лицето, през ключовите 3 десетилетия:

 

  1. Кожата през 20-те години

Какво е обичайно?

Кожата трябва да е почти гладка. Ако бръчките на лицето се появят преди 30 години, това определено е знак за прекомерно излагане на слънце.

Как да запазим здравето на кожата?

Пийте много вода и отделете достатъчно време за сън. Също така използвайте защитен фактор 30 всеки ден. Ако имате навик да пушите, махнете цигарите от живота си, за да предотвратите преждевременно стареене на кожата.

 

  1. Кожата през 30-те години

Какво е обичайно?

След 30 години живот, бавно се появяват бръчки около очите, както и на челото, което е напълно нормално. Можете също така да забележите няколко удължени линии между веждите.

Как да запазим здравето на кожата?

Защитете кожата с защитен фактор 30 през цялата година и не забравяйте да използвате овлажняващ крем сутрин и вечер.

 

  1. Кожата през 40-те години

Какво е обичайно?

На челото започват да се оформят хоризонтални линии. В допълнение към тях, онези бръчки, които са се появили през предходното десетилетие между устните и бузите, стават по-дълбоки и по-изразени.

Как да запазим здравето на кожата?

Ексфолиращи продукти и крем за микродермабразио могат да подобрят състоянието на кожата, както и външния й вид (облекчаване на следите от стареене и влиянието на външните фактори). Разбира се, използването на защитен фактор 30 всечки ден е от съществено значение!