Есента ни носи много вкусни плодове, които освен, че са много полези за здраве, ни помагат и за сваляне на излишните килограми.  Например кестените са богати на витамин С, което не е характерно за ядките. Освен това те са богати на нишесте, което може да бъде голям енергиен потенциал и са препоръчителни за всеки, който иска да се насити и да избегне нездравословните храни.

Тиквата e второто чудо на есента, и често я наричаме кралицата на есента. Това е така, защото съдържа само 28 калории на 100 грама. Тиквата е пълна със сложни въглехидрати, които поддържат нивото на захарта в кръвта, а бета каротина и витамини B, C и E правят чудеса за здравето. Тиквата може да остане свежа и до една година, а ако я изпечете във фурна ще получите бърз и здравословен десерт, от който не се дебелее.

Брюкселското зеле има само 43 калории на 100 грама, а освен това има и уникален състав - фолиева киселина, калций и магнезий, витамини А, Б и В.

Другата храна, която не бива да пропускате тази есен е нарът. Той е пълен с антиоксиданти, които предпазват организма от свободните радикали, а освен това изобилства с фибри и фолиева киселина. За всички онези, които искат да се отърват от излишните килограми, наровете са страхотни, защото намаляват възможността за натрупване на мазнини в организма, Препоръчваме ви да ядете вкусните червени зрънца пресни. 

Мандарините са чудни за кожата ви, защото я правят млада и сияеща. Изобилстват от калций, магнезий, калий и цинк, витамини B и C. Известно е, че витамин С ускорява топенето на мазнини в тялото и помага за производството на L-карнитин - ускорител на метаболизма, който допълнително изгаря мазнините.