Здравословните и качествени продукти носят на тялото изключително много хранителни вещества и действат ефективно в много направления. Но какво ще се случи, ако ги комбинираме? Както се досещате, ползите ще бъдат двойни.

В следващите редове, ще ви запознаем с такъв тип продукти, които сякаш са създадени да вървят ръка за ръка:

Розмарин и месо

Важно е, да знаете как да приготвяте месото правилно. Най-добрият вариант е да заложите на варено или задушено. Ако въпреки това, сте фенове на месото изпечено на скара или фурна, ние имаме решение. Какво е то? Когато приготвяте месото, добавете ароматната подправка – розмарин. Това ще помогне, да се избегне образуването на вредните канцерогенни съединения, поради антиоксидантите, които съдържа розмаринът.

Зехтин и домати

Доматите съдържат ликопен, който предотвратява рак и атеросклероза и действа благоприятно за сърцето и кръвоносните съдове.  Когато към този зеленчук добавим маслиново олио, усвояването на ликопена е много по-лесно.  Не случайно, тази комбинация е специалитет на италианците, които рядко страдат от сърдечно-съдови заболявания, точно поради тази причина.

Лимон и зелен чай

Зеленият чай съдържа съставки, отговорни за силен имунитет и дълголетие. В комбинация с лимон, освен, че този ефект ще се засили, енергията ни ще скочи на макс.

Спанак и авокадо

За да си гарантираме подобрение на храносмилателната система, то тогава комбинацията от спанак и авокадо неизбежно трябва да присъства в менюто ни.  Тази двойка е една от любимите на диетолозите, които разясняват, че, за да може тялото ни да се повлияе от полезните лутеин и витамин А, съдържащи се в спанака, трябва да добавим полезни мазнини, които се намират в авокадото.

Кисело мляко и зеленчуци

Знаем, че тази комбинация не звучи много вкусно, но пък е полезна! От зеленчуците си изберете моркови и целина, а относно киселото мляко, препоръчваме да заложите на такова без захар, оцветители и консерванти. Тази комбинация е богата на много витамини, които са от полза за вашето здраве. Киселото мляко от своя страна, ще помогне за нормализиране на чревната микрофлора и ще подобри работата на стомаха. Нека не забравяме и за богатото съдържание на калций!

Лимон и магданоз

Ама, че витаминозна бомба! Богатият на желязо магданоз се съчетава отлично с цитрусови плодове, което спомага витамин С да се абсорбира по-добре в кръвния поток. Освен това, ще се радвате на бърз метаболизъм и силна имунна система.

Черен дроб и домати

Повечето от нас знаят, че черния дроб е изключително подходящ, ако страдаме от анемия. А липсата на желязо, въобще не е за подценяване – това може да доведе до умора, проблеми със сърцето и бавен метаболизъм. Съчетайте желязото, съдържащо се в черния дроб с домати, които са богати на витамин С и аскорбинова киселина, за да се чувствате отлично.

Брюкселско зеле и свинско месо

Заложете на комбинацията – свинско с брюкселско зеле, за да увеличите ефективността на селена, съдържащ се в месото. Селенът инхибира растежа на раковите клетки, и неговият прием играе важна роля за нашето здраве. Все пак,  не ви препоръчваме да ядете всеки ден свинско, защото е прекалено мазно.  

Фреш от портокал и овесена каша

Благодарение на тази комбинация, вие ще подобрите работата на храносмилателната система, а тялото ви ще се изчисти от вредните токсини.

Черен шоколад и ябълки

Струва си да опитате тази вкусна комбинация, дори да не е толкова разпространена. Съчетани заедно, съставките на тези продукти стимулират работата на мозъка, намаляват риска от рак и подобряват сърцето и кръвоносните съдове.