Популярният женски волейболен тим от Франция РК Кан и техните ръководители избраха да отседнат в луксозния комплекс Парк и СПА Хотел Марково за гостуването си в града на седемте тепета. 

Шампионките на Франция ще мерят сили с шампионките на България Марица (Пловдив) на днес (5 февруари) от 18:30, в зала Колодрума, в пети мач от груповата фаза на Шампионската лига.

Racing Club de Cannes е създаден като спортен клуб през 1922 г., а волейболният отдел е въведен през 1942 г. Първоначално в него са участвали както мъжки, така и женски отбори до 1948 г., когато мъжкият отбор е разпуснат.

РК Кан са 21 пъти шампион на Франция и 20 пъти носители на купата на Франция. Отборът е печелил два пъти Шампионската лига през 2002 и 2003 година. 

Припомняме, че през изминалата 2019 година, националните отбори на България, САЩ, Сърбия и Иран, техните ръководители и представители на Международната федерация по волейбол (FIVB) също избраха да отседнат в четиризвездния Парк и СПА Хотел Марково

Разположен в полите на Родопите, СПА комплексът се превърна в любима дестинация, както на спортни делегации, така и на семейства, които искат да се насладят на релаксиращ престой сред природата, на чист балкански въздух.

Комплексът продължава да инвестира в надграждане на своята материална база и вече стартира изграждането на футболно игрище с трибуни и алеи за велосипеди.

Парк и СПА Хотел Марково е идеален избор за спортните натури, тъй като разполага и с голям СПА център, който включва два вътрешни басейна (32°C и 36°C ), парна баня, финландска сауна, инфраред сауна, джакузи, релакс зона, студена стая, фитнес и два тенис корта с глинена настилка. Центърът разполага още със Солна стая и над 30 СПА терапии и масажи!