Новата приемна към Трето районно вече заработи в Шекер махала, предаде репортер на Trafficnews.bg. Тя бе открита от вицепремиера Валери Симеонов, кмета Иван Тотев, кмета на „Северен“ Ральо Ралев“ и шефа на Областната полиция. Инициативата за нея бе стартирана от Валери Симеонов след редица жалби на гражданите от съседните квартали за постоянен тормоз от страна на ромското население в гетото.

Кметът на Пловдив Иван Тотев заяви, че с приемната се връща усещането за държавност у хората, тъй като през годинете е имало напрежение, което тлеело. Той благодари на вицепремиера за инициативата му. Самия Симеонов заяви, че целта на тази приемна е на местата с подобен тип напрежение да не се стига до етнически конфликти. Той се похвали, че още преди да бъде открита приемната, хората в съседните квартали се похвалили, че има драстичен спад на беззаконието и постоянното нарушаване на обществения ред. Този модел щял да бъде приложен и на други места в страната, като посочи, че следващото такова ще е небезизвестният Гърмен.

За два месеца и около 35 000 лева новото място на полицаите бе изградено. Очаква се след това да се облагороди и пространството около него – ще се сложат плочки и  направят паркоместа. Ще се мисли и за чакалня за граждани, в съседство на приемната. В приемната ще работят 5 души, като тя ще работи с граждани от 8.30 до 17.30 часа.  

 

Очаквайте подробности.