„Всяка година, когато наближи отчетът имам вътрешното чувство, че нещо не сме свършили. Когато обаче го направим се оказва, не само, че не сме свършили поетите ангажименти, но сме направили и повече”, заяви кметът на „Тракия” Костадин Димитров пред TrafficNews.bg.

Той разказа, че най-важните неща, които вършат от администрацията е да подобряват пространствата пред домовете на хората. Основен акцент в работата била да се търси и обратната връзка с хората, като те трябва да са доволни и да виждат нещата, точно така както са си ги представяли.

През тази година най-активно се е работило в микрорайон А8, където са направени  над 5000 кв.н. тротоари, преасфалтирани са и редица улици. 

„Уличната инфраструктура като цяло е добре, и то не защото сме сравнително млад район, а защото се грижим за тяхната поддръжка”, каза Димитров. Той все пак призна, че има проблеми по някои части по булевард „Освобождение”, но бързо ще се вземат мерки.

Най-голямата гордост на райокмета е парк „Лаута”, както и активността на граждани и фирми. Той обясни, че всяка година се прави по нещо малко, но постоянно се добавят нови и нови неща. Там предстои да се направят още барбекюта, беседки и други места за отдих на пловдивчани . Други, което правило впечатление е, че все повече фирми искат да дарят нещо малко от тях, за да остане в района. Било то по залесителни акции, паркове или други обществени места.  

Това, което е трън в очите на районния кмет е пространството пред Пощата. През новата година там ще се насочат усилия, за да се направи по-приветливо място със зони за отдих.  През 2018 година районната администрация ще продължи да работи в същите темпове, като един от основните акценти ще са паркингите.

Запитан стигна ли предела застрояването в района, кметът на Тракия не се нае с категоричен отговор.

„Когато преди 30-40  дойдохме да живеем в района, ми се струваше, че има страшно много блокове и е много заселено. С подобряването на инфраструктурата обаче районът става един от най-добрите за живеене. Не мога аз да дам преценка дали е достигнал предела, но по мое мнение не на всяка цена „Тракия” трябва да се превръща в спалня. Неслучайно кметът има същите разбирания и заяви, че няма да продава повече терени за строителство, а големият парцел до Декатлон ще се превърне в парк”, каза Димитров.

Повече за намеренията му през 2018 година вижте в интервюто: