Кметът на община Родопи Пламен Спасов не дочака  края на извънредната сесия и се оттегли в кабинета си, заради хвърляне на кал и „фалшиви новини”. Той се афектира от нападки срещу него, които по думите му не отговарят на истината, а се хвърлят в общественото пространство. Този приом е въведен в политиката от американския президент Доналд Тръмп, които не веднъж напускаше мероприятия и телевизионни студио с мотива, че срещу него се изстрелват фалшиви новини.

Повече от два часа продължи сесията, като кметът трябваше да отговаря на въпроси свързани със строителството на комплекса „Алхимика”, както и непрестанните данни на живеещите в района, заради боклука и шума. 

На самата сесия присъстваха и хора, които живеят в съседство с д-р Енчев, които поставиха редица въпроси относно взаимоотношенията между Община Родопи и здравният мениджър. В кратко резюме Пламен Спасов точка по точка защити собствените си действия и тези на Община Родопи, като заяви, че всичко е в рамките на закона и няма специално отношение към един или друг в района.

Единственото нещо за което призна вина администрацията е проблемът с обратните води, които няколко пъти наводниха улици в село Белащица. Всичко друго, обаче в документацията било изрядно.  Стана ясно, че д-р Енчев отново е променил инвестиционните си намерения, като е оставил фабриката си за сапун с хотелска част и отново ще строи фабрика за конфитюр, био сладка и масла. За въпросният проект той има абсолютно всички строителни книжа и разрешения.

Очаквайте подробности!