„Много е трудно… Още не знаем как ще изглежда бюджета за 2018 година. Имаме редица неща, които искаме да се случат в Пловдив, но всички са свързани с големи разход”, каза кметът Иван Тотев. Той заяви, че има  доста неща, които час по-скоро трябва да се случат, но в момента в градските власти приоритизират проектите, които трябва да се случат догодина. Бюджетът вероятно ще се гледа през януари месец, като в средата на декември ще има ясна рамка. Самата капиталова програма обаче едва ли ще е готова преди края на януари.

„Приехме на експертен съвет новия мост над река Марица. Той трябва да се случи. Вижте какво става по мостовете. Преминаването север-юг през града е кошмарно. Трябва да направим и Модър-Царевец. Веднага щом пуснем „Васил Априлов” хората ще поставят въпроса за разширяването му, от ВиК искат да подменят три магистрални водопровода по бул. „Христо Ботев”…”, обясни Тотев.

Наред с това разходите за заплати и други дейности се вдигат. Отчисленията за ТБО постоянно скачат, както и минималната работна заплата. Дори ще се мисли и за обединяване на дейностите на ОП „Паркове и градини” и „Чистота”, за да се съкращават разходи.

Вижте повече в следващото ВИДЕО: