С камери от ново поколение ще бъде оборудван подлеза на Тунела – Север след поредната вандалска проява там. Градоначалникът Иван Тотев каза, че през последните дни е минал няколко пъти оттам и се е вбесил от състоянието, в което е подлеза.

„Не може да инвестираме толкова много пари в него, а след това някои да минава и да унищожава всичко”,каза Тотев. За това от общината ще сложат най-малко четири камери, които ще реагират при вандалски акт. Ако някои ги удари, или се опита да ги счупи, те веднага ще те сигнализират в централата на Общинска охрана, които ще изпратят патрул на секундата.

Припомняме, че кметът на район „Централен” Георги Стаменов подаде жалба в IV РУ срещу тийнейджърите, които потрошиха с ритници подлез в центъра на Пловдив.  Реакцията идва след материал на TrafficNews.bg, в който ви показахме как 18-годишна девойка троши една от стъклените витрини в съоръжението.

Вандализмът бе в подлеза преди Тунела на бул. „Цар Борис III Обединител“. 

На видеото се вижда как момичето рита 3-4 пъти витрината, като накрая успява да я счупи. Покрай нея се размотават нейни приятелчета, които видимо се радват на действията й. На всичко отгоре клипът е качен в една от социалните мрежи, където девойката трупа лайкове за „геройството си“.

Ето и новата страст на младото поколение