Кой може стои зад овчарката Анка, която продължава да блокира поръчка след поръчка в Пловдив? Според кмета Иван Тотев този човек може  да е всеки един от… нас.

„Анка може да я виждаме по Главната, може да е учител или адвокат, може дори да е някой участник в управлението на Пловдив! Защо не? Но, ако Анка си мисли, че може да попречи на реализирането на Европейска столица на културата или този мандат, много се лъже. Тъй като идвам от Молитвена закуска, ще кажа, че Господ дава предизвикателства на хората, които обича.Анка не само, че няма да попречи на проекта, но и ще го направи по-успешен, защото мотивира хората и креативното мислене в тях”, коментира Тотев по повод поредното обжалване от собственичката на фирмата „Ремс строй”.

Последният й  удар бе блокирането на реновацията на площад „Централен”. Жалбата на Анка Ангелова бе отново по повод разяснения на процедурата. На практика това блокира облагородяването на площад „Централен“, който е на стойност 12 млн. лева.

"Ремс строй"  депозира жалби в Комисията за защита на конкуренцията и замрази процедурата по "Региони в растеж" за 24 милиона лева, както и за Художествената галерия за 3,5 млн. лева, като за кратко дори и поръчката за нов превозвач по 13 линии от градския транспорт.