В момента върви проектиране на Рогошко шосе, като през втората половина на годината може да се пуснат поръчките и  да се пристъпи към строителните дейности. Ако това не се случи до края на годината, то със сигурност през 2019 година те ще стартират, обясни кметът Иван Тотев. Освен Рогошко шосе, тотален ремонт ще се направят и подходите към него, които обслужват предприятията.

Тотев обясни, че дори и сега да се преасфалтира пътя, той няма да издържи дълго, тъй като натоварването е много голямо от индустриална зона. Поради тази причина ще се повдигне и заздрави пътната основа, а след това ще се положи и асфалтовата настилка.

Припомняме, че гневни пловдивчани на няколко пъти сигнализираха за пътят, който е в покъртително състояние. От ден на ден трасето става все по-трудно за преминаване.

След последния сняг отсечката е почти непроходима.

„Всяка година се кърпи покрай Задушница и за 2 месеца пак е в ужасно състояние. Отсечката, за която говоря, е с дължина 3 километра. Дупките са с внушителни размери, като цяло неравностите по пътя са 95% срещу 5% равен асфалт. Всеки ден от там минават автобуси, камиони и коли. Време е да се намерят пари за ремонт. В кой век живеем?”, пише наша читателка.

Преди това автобус и пет ТИР-а се потрошиха в дупките. Рейс на Хеброс бус затънал в една от ямите и спукал картер. От фирмата превозвач коментираха пред наш репортер, че ако пътят не се оправи, ще спрат автобусите по тази линия. Така хората от квартала ще останат без градски транспорт.

Наскоро част от собствениците на фирми в района дори решили сами да асфалтират пътя. Щом започнали да пълнят дупките обаче, съседи сигнализирали тел. 112 и ги глобили.