Да се сложи бариера на Бунарджика, по подобие на тази на Младежкия хълм, тази идея дискутират в район „Централен“. Кметът на района Георги Стаменов заяви, че няма да има никаква толерантност към шофьорите, които нарушават забраната за качване на колата до върха на тепето.

Предвижда се да бъде закупено туристическо влакче, с което хората ще могат да пътуват до върха на Бунарджика. Така до там ще се стига пеша, с колело или с новото влакче.

Припомняме, че в момента върви процедура, която трябва тотално да преобрази Бунарджика. Над 500 000 лева се очаква да бъдат налети в реконструкцията на алеите, осветлението, градинското обзавеждане и атракциите на парка.

Безспорно най-чакано е възстановяването на акведуктите на Бунарджика, както и двете езера под. Водните каскади са били една от най-големите атракции преди години, но с времето те са разрушили.  В момента те нямат естетически вид, тъй като облицовката им е олющена и унищожена.

Преди да се престъпи към реновирането на водните атракциони, ще бъде направена и специална пешеходна алея, за да могат и майки с колички и трудноподвижни хора да стигат до там, тъй като в момента достъп има само през стълбите на парка.Инвестицията, която е нужна за реконструкцията на съоръженията ще струва около 50 000 лева.

Отделно се предвижда всички алеи, които са се амортизирали,  да бъдат реновирани. Проект се прави и за ново LED осветление, което да стига до върха на тепето. За него обаче е нужно и ново окабеляване по трасето. Инвестицията, нужна за осветяването на Бунарджика, е над 200 000 лева.