Кръстник на 260-килограмовия бенгалски тигър в пловдивския зоопарк май ще се окаже Бойко Борисов. Премиерът заяви, че кмета Иван Тотев постоянно е бил в София, за да гледа голямата котка, която от самото начало било предназначена за Пловдив. 

„Тигърът може да се ползва и за превъзпитателна цел – за тъщи“, заяви Бойко Борисов. На въпрос как ще се казва животното пък Бойко заяви – „Тотев!“. Дали на шега или майтап, градоначалникът след това заяви, че на подобно предложение от страна на премиера трудно се отказва, но все пак допълни, че е много рано за име.

Първите животни в зоопарка ще дойдат в дните пред Коледа. В следващите 30 дни се очаква хабитатите да получат акт 15 и акт 16 и да бъдат въведени в експлоатация. На въпрос има ли си име тигърът, кметът на Пловдив Иван Тотев отговори: Не, няма си име", а премиерът Борисов шеговито добави: "Кръстете го Тотев".

Общината ще стартира процедура за избор на имена на различните животни и ще набира осиновители за тях. По този начин ще се подпомогне бюджетът на зоопарка в дейностите по изхранването на обитателите му.

Минко Михайлов, директор на зоопарка, заяви: "В клетката на тигъра има достатъчно място, затова след като пристигне, ще се търси и тигрица, за да си създадат потомство. Така се очаква в скоро време в зоопарка да се родят и малки тигърчета".

TrafficNews.bg