Улица „Гладстон“ в участъка на целия подлез под Централна поща вероятно ще бъде затворен за три месеца, с което ще се даде старт на изпълнението на проекта за площад "Централен“. Очаква се до дни договорът между Община Пловдив и фирмата победител в конкурса "Драгиев и Ко" да бъде подписан. 

Кметът Иван Тотев каза, че ако от фирмата-изпълнител дадат гаранция, че могат да ремонтират целия подлез на “Гладстон“ за 3 месеца, то веднага ще се пристъпи към неговата реновация. 

В същото време, за да не се утежни още повече движението в централните градски части, общинските власти ще изчакат завършването и пускането в експлоатация на бул. „Руски“ във всички негови части. 

От "Щрабаг" са дали уверение, че до 15 юли ще приключат с ремонтните дейности и булевардът ще бъде изцяло отворен. Този срок е даден и за другия обект от 30 милионния заем – бул. "6-ти септемрви"

Докато трае ремонтът на подлеза на "Гладстон", ще се работи по проекта за реконструкция на площад "Централен". В изготвянето му ще участват специалисти от КАБ и САБ, като ще има по-широко обществено обсъждане. 

По предварителен план проектът трябва да бъде готов и съгласуван с НИНКН до края на годината, а след откриването на Пловдив - Европейска столица на културата на 12 януари, трябва да се пристъпи и към реализирането на проекта.