Проблемите с платените паркоместа в Пловдив продължават. Читател на TrafficNews.bg ни сигнализира, че е чакал с часове посред нощите, за да ползва мястото си, което е платил. 

Жената ни е изпратила снимка в малките часове на нощта, на която се вижда как БМВ с кюстендилска регистрация е блокирала мястото й, което е със скоба. Пловдивчанката се е обадил на наказателно паркиране, откъде казали, че в този час няма паяк и са я посъветвали да се обади в полицията.

„След позвъняване на телефон112 ме увериха,че ще предадат сигнала. Но нямаше никаква реакция и колата си стои там. Може би, аз трябва да блокирам някое друго място и ще остана ненаказана? Защо тогава да плащам на общината всеки месец, щом всеки си прави каквото иска?“, пише нашата читателка. При пускането на платите паркоместа от градската управа увериха, че ще има дежурни паяци, които ще пазят платените места на пловдивчани. Уви, това явно се оказа химера.

Припомняме, че при друг случай на живеещите на бул. „6 септември се сблъскаха с подобен проблем.

Решението на общината да сложи скоби пред всяка зона, а не бариера пред входа на самият паркинг, го прави изключително труден за използване. Имало и  доста чести случаи, в които даденият “пришълец” оглежда къде няма катинар, сваля скобата и си паркира на платеното място. Служителите на градска мобилност отказват да репатрират колите с довода, че ползвателите не си слагали катинарите.