Работници на „Щрабаг” пият бира, докато работят по новия паркинг на Кауфланд в Тракия. За това сигнализира читател на TrafficNews.bg, който е станал свидетел на грозната гледка.

„Потресен съм -  полагат асфалт и шлякат бира! Всички, даже и техническият ръководител, противно на всички трудови правила”, пише пловдивчанинът. Той ни изпрати и снимки на един от строителите, който асфалтира и опъва от кенчето с бира, което развенчава мита за дисциплината и прецизността в немскоговорящите страни.

Недоумение буди и фактът, че цялата мощ на австрийската фирма е концентрирана  пред хипермеркета, където вървят бурни строително- монтажни дейности. На паркинга е струпано огромно количество техника, като на обекта се работи почти денонощно, твърдят хора от съседните блокове.

Тук идва и въпросът трябва ли фирмата, която ремонтира основните пловдивски булеварди да ги забавя за сметка на частен клиент? „Щрабаг” е една от най-големите строителни фирми в Европа, но въпреки това наличната техника и  брой строители явно не отговарят на нуждите за невралгичните булеварди. От Община Пловдив на няколко пъти също изразиха лекото си разочарование от темповете на работа на фирмата изпълнител. От градските власти дори бавеха издаването на разрешително за затваряне на бул. „Руски”, за да довършат по-бързо Коматевско шосе.

Неведнъж и пловдивчани са става свидетели как фирмата си размята техниката от един на друг обект. Резултатът е, че досега нито един от 4-те булеварда не е готов, а само частично „Руски”, „6 септември” и „Коматевско шосе”. Припомняме, че крайният за срок за всички е лятото на 2019 година.