„Община Пловдив работи активно само по стадион „Пловдив”. Ние нямаме възможност да строим други стадиони и няма да правим такива на нито един футболен отбор от „А група”. Ще продължим да помагаме с каквото можем. Аз съм фен и на Ботев, и на Локо и на всички пловдивски отбори”, каза кметът Иван Тотев по време на дебатите за удължаването на строителното разрешение за стадион „Христо Ботев”.  Той обясни, че скоро предстои да се стартира поръчка за изработката на детайлен проект за стадион „Пловдив”, а след това може да се пристъпи и към неговия ремонт.

Припомняме, че техническото задание на стадион „Пловдив” е готово. В момента от градските власти изчакват документацията, която удостоверява авторските права на стадиона на арх. Валентин Маринов.

Детайлното конструктивно обследване от 2015 година, както и последните резултатите от скенерите, които са изследвали стадиона, са показали, че съоръжението е годно за ремонт.

По предварителни данни част от трибуните – тези около зала „Чайка” трябва да се съборят, а други да се засилят конструктивнно.

Очаква се проектът да е готов най-късно до септември 2018 година. Тогава ще стане ясно колко ще струва ремонтът на стадиона и ще се търси финансиране.

Припомняме, че по време на гледането на бюджета бяха изкарани 600 000 лева от заделените пари за стадиона. Те обаче ще бъдат върнати в същото перо, когато има готово техническо задание.

Идеята на мястото на зала „Чайка” да се изгради ВИП ложа и другите необходими неща за взимането на лиценз. Освен това ще се сложат седалки, смени тревното покритие  и ще се изгради ново осветление. Идеята е съоръжението да приема мачове от А група, както и концерти. Вече за втори етап може да се мисли за приемането на международни мачове.

Решено: До 18 месеца завършват стадион “Христо Ботев“

Общински съветник: От Ботев нямат пари да построят стадиона, ще си остане така