Булевард  „Васил Априлов” може да бъде отворен другата седмица. По булеварда вече тече офанзива, като строителите са започнали да полагат последния слой асфалт, близо до кръстовището с „6 септември”. В понеделник кметът заяви, че там ще се забави темпото, тъй като трябват  два с температура над 5 градуса, за да се положи последния слой. От фирмата изпълнител се надяваха до 3 март да се отворят такива дни. Синоптиците дават днес и утре температури до 10 градуса, което явно е убедило строителите. Така от „Пътинженеринг” могат да приключат до дни с пътя и той да бъде пуснат.

Припомняме, че строителните дейности по същество на булеварда започнаха през есента на 2017 година. Преди това от ЕВН положиха топлопровод, а от ВиК смениха магистралния водопровод. Реконструкцията струваше близо 2 млн. лева от „Войнишка слава” до „6 септември”.

Нова организация ще има на  кръстовището с булевард „Свобода”. Там са сложени светофарни уредби, които ще регулират движението.

Градските власти вече подготвят трасето и за разширение. Предвижда се западният тротоар да стане разделителна ивица, а пътят да се разшири. В бюджета за 2018 година са предвидени 2,7 млн. лева за разширението на булеварда, като предстоят и няколко отчуждителни процедури. Ако няма проблеми с тях , разширението може да стартира.