Скандал на пътя в Пловдив, който за малко да стане причина за саморазправа, се е разиграл тази сутрин, разказа читател на TrafficNews.bg. Той е успял да заснеме арогантното поведение на шофьор, който е нарушил правилата за движение по пътищата, а след това най-безцеремонно му се е заканвал и обиждал.

Разправията е станала в локалното платно на булевард „България” в квартал Гагарин. Откакто там са изградили велоалеите, на изходите на всички паркинги на блоковете е бил сложен знак, който указва задължителен завой наляво.  Ежедневно обаче новите правила за движение били нарушавани, а и това ставало причина за скандали между шофьори.

Такъв бил и случаят тази сутрин. Пловдивчанин излязъл от паркинга на блока си, а срещу него изскочила друга кола, явно в нарушение. Шофьорът, който бил в правото си, подканил другия водач да се отдръпне. Последният обаче отказал и започнал нервно да натиска клаксона.

В този момент другшофьор, който също излизал от паркинга, видял нелепата ситуация и отишъл да защити пловдивчанина, който бил в правото си.  Нарушителят и младежа влезли в пререкания, а нашият читател заснел инцидента.

„Беше изключително арогантен и агресивен, ако не бях снимал, можеше да се стигне и до физическа разправа. След това се качи на колата, мина през велоалеята и си продължи по пътя. Всеки ден ставам свидетел на безумия по пътя, а от тази ситуация съм страшно афектиран. Вече се консултирах с адвокат и смятам  да търся правата си в съда заради обидите”, пише пловдивчанинът. Той моли, ако младежът, който го е защитил на пътя, види материала да се свърже с редакцията ни, за да дадем телефона на потърпевшия. Причината е, че трябват свидетели, след като се пусне сигнала до полицията.

Ето нарушителя:

Ето и видеото: