„Бях нападнат! Защитавах се”, това заяви шофьорът на лекия автомобил пред TrafficNews.bg, който участваше в сутрешната ръкопашна схватка на кръстовището на „Цариградско шосе” с бул. „Освобождение”. С изключително емоционален тон пловдивчанинът разказа за инцидента, проблемите по пътищата, несгодите в града и накърняването на личното му достойнство.

По думите му всяка сутрин той изминава разстоянието от работа му до Източна промишлена зона, през бул. „6 септември” оттам по Цариградско шосе.  Ежедневно той се сблъсква с едни и същи проблеми на недобросъвестни шофьори, които нарушават правилата за движение.

Тази сутрин за пореден път днес той е бил засечен и то два пъти от коли на бул. „6 септември”. Първо, близо до кръстовището с улица „Орловец”, мерцедес му засякъл пътя, след като тръгнал да прави забранен ляв завой, а след това и въпросният камион. Тежкотоварният автомобил правил ляв завой от близката бензиностанция през двойната непрекъсната линия към кръстовището с „Цариградско шосе”.  Той засякъл пътя на лекия автомобил, чиито водач бил принуден да се изтегли в дясната лента на булеварда, за да не се ударят. Мъжът с маздата надул клаксона след  засичането на пътя.  След това двете МПС-та  спрели на светофара на Цариградско шосе.

„ Когато спряхме на червения светофар. Той свали прозореца и започна да ме псува и обижда. Каза ми: „Какво искаш бе, боклук” и продължи с псуваните. Аз му показах два пръста, визирайки двойната непрекъсната линия на бул. „6 септември”. Той слезе от колата и отвори вратата до шофьорското място. Аз също излязох, за да се защитя, което е мое гражданско право. Той ме хвана през кръста, като не знаех какво иска да ми направи – можеше да ме убие. Удрях го единствено с лакти в главата, за да ме пусне. След това отидох и взех щанга от багажника на колата ,за да мога да се защитавам. Тогава той влезе в камиона и продължихме по пътя си”,разказа Любомир. Той смята, че материалът, който е бил публикуван не отговаря на истината, тъй като в случая  бил жертвата.

„Не знам какво правя в този град! Аз съм кореняк пловдивчанин, но всеки ден ставам свидетел на безумни неща по пътищата. Всеки един лев от данъците съм си го платил… Онези олигофрени от район „Източен”, да мога да кажа за цялата администрация, че са олигофрени, толкова не можеха да решат проблемите по „6 септември” като сложат едни колчета, за да не се нарушава двойната непрекъсната линия.  Аз, като активен гражданин поисках да разбера защо този проект е изпълнен така - те си прехвърлят топката и ме изпратиха към някакъв си главен инженер, който движил проекта.  Казвам ви – на този булевард ще има смъртен случай и днес за малко да се случи! Аз смея да твърдя, че съм изряден шофьори и спазвам всички правила по пътищата”, продължи мислите си мъжа. Той е категоричен, че ще търси правата си в съда срещу всички, които са уронили престижа му.

„Имам достатъчно възможности да водя дела до дупка, ако трябва ще стигнем до Европейски съдилища, дори 10 години да отнеме делото, но накрая справедливостта ще бъде на моя страна”, каза пловдивчанинът. Сигнал за инцидента не е бил подаден от него до разговора с репортер на TrafficNews.bg.

Екшън! Шофьори си разменят юмруци на пловдивски булевард СНИМКИДвамата мъже спряха колите на Цариградско шосе и се нахвърлиха един върху друг