Община Пловдив е пуснала обществена поръчка за 3 333 333, 33 лева без ДДС за два от ключовите обекти, свързани с Европейска столица на културата.  До един месец трябва да бъде избран изпълнител, който да направи площадното пространство между Католическата църква и Голямата базилика. Общата площ, която ще бъде ремонтирана или новоизградена е от 8 декара. 

В поръчката е вкарана и инвестицията за Тютюневия град, която касае публичната собственост и инфраструктура. За двата обекта реално ще се дадат по 2 милиона лева.  Парите за Голямата базилика ще отидат за изграждането на изцяло нощ площад с подземна инфраструктура, осветление и кътчета за отдих.

Останалите средства ще са за реконструкция на публичните пространства около складовете. Това включва  извършване на ремонтни дейности и ново изграждане на паважни, тротоарни, калдъръмени, алейни, асфалтови и площадни настилки. Забрана за паркиране на МПС по тротоарни и пешеходни зони чрез поставяне на антипаркинг елементи, ремонт и изграждане на паркинги и велоалеи. Предвижда се подмяна на старата тротоарна настилка на места, на които е в лошо състояние с нова от висок клас.    Също така изграждане на подземна и надземна инфраструктура - отводнителни и поливни системи и улично осветление.