Общинският съвет на Пловдив ще прекрати концесията между Общината и футболен клуб Ботев, съобщи кметът Иван Тотев. Строежът трябваше да бъде завършен до март месец тази година, но това не се случи по ред обясними причини. Така че, това остава единственото решение, което може да бъде взето до момента. Градските власти вече са провели предварителни разговори с ръководството на канарчетата за нова концесия на Колежа.

Преди това трябва да минат обаче процедури за развалянето на сегашната концесия, както и да се пристъпи към иск от страна на Общината към футболния клуб. По думите на кмета, неустойките няма да са 4 милиона лева, колкото бяха предварително заложени. В момента те се изчисляват, като вероятно сумата ще бъде много по-ниска.

Още в сряда президентът на „Ботев” Ангел Палийски ще се срещне с кмета Иван Тотев, за  да обсъдят възможните варианти за довършването на стадиона. Вероятно към сегашния имот ще бъде добавен още един парцел от 7 декара, а проектът за стадиона ще бъде променен, тъй като в момента за завършването  му са  необходими около 30 милиона лева. На въпрос дали Общината може да построи стадиона, кметът отговори, че хипотетично е възможно ако се тегли кредит или се намери финансиране по друга линия.