Три от основните булеварда в Пловдив ще бъдат разширени. От градската администрация вече са започнали процедури за Голямоконарско шосе, Пещерско шосе и „Васил Априлов“. За последния булевард  дори бяха гласувани средства от 2,8 млн. лева за тази година. След приключването на ремонта в сегашната му част, се очаква да започне процедура за разширение в участъка от „Войнишка слава“ до „Шести септември“.  Преди да се престъпи към ремонта, трябва да бъдат отчуждени и няколко имота. Очаква се това да стане още тази година.

Над 2 млн. лева са заложените средства за отчуждаване на имоти.  Градските власти са заложили 1 млн. лева за Голямоконарско шосе. След това ще се търси и финансиране от републиканския бюджет, тъй като обектът е мащабен.  Проектът ще включва пълна реконструкция на участъка от булевард „Дунав” до отбивката за село Царацово. Към момента от Министерството на земеделието са дали разрешение за придобивате на имот, част от бившата Консервна фабрика.

Други отчуждителни процедури, които ще започнат тази година са на Пещерско шосе – от прелеза до булевард „Васил Априлов“. Там имотите, които са от северната страна ще бъдат придобити от Общината, а след това ще се тръгне и към проектиране. Паважът в тази част ще бъде премахнат, като се предвижда изграждането на още едно платно.