Близо 100 души блокираха „Рогошко шосе” край Екарисажа на спонтанен протест заради лошото състояние на пътната артерия. В момента протестиращите са затворили пътя и вървят към табелата на града.

Хората са от няколко фирми, които работят на Рогошко шосе и заявяват, че търпението им е изчерпано. Те искат незабавно пътят да се ремонтира, тъй като търпят загуби, а и увреждат превозните си средства.

На мястото на протеста има засилено полицейско присъствие, както и кметовете на близките села Рогош, Маноле, Скутаре и Ясно поле.

Припомняме, че в момента тече проектиране на Рогошко шосе, като през втората половина на годината може да се пуснат поръчките и  да се пристъпи към строителните дейности. Ако това не се случи до края на годината, то със сигурност през 2019 година те ще стартират, бе заявил кметът Иван Тотев. Освен Рогошко шосе, тотален ремонт ще се направят и подходите към него, които обслужват предприятията.

Тотев обясни наскоро, че дори и сега да се преасфалтира пътя, той няма да издържи дълго, тъй като натоварването е много голямо от индустриална зона. Поради тази причина ще се повдигне и заздрави пътната основа, а след това ще се положи и асфалтовата настилка.

Очаквайте подробности!