Една от големите болки на града от десетилетия насам е разрухата, която тъне на стадион Пловдив. Съоръжението, което е приемало над 45 000 фенове на Ботев и Локо във великите им мачове с Байерн Мюнхен, Барселона, Ювентус и Лацио, в момента тъне в мизерия.

Кметът Иван Тотев и градската администрация вече подеха инициатива, която трябва да вдъхне живот на стадиона. С няколко решения те отпуснаха пари за техническо задание, а след това и за проектиране.

 „Част от трибуните – тази около зала „Чайка” трябва да се съборят. Там може да бъде изградена ВИП ложа и другите необходими неща за взимането на лиценз”, обясни кметът. Освен това ще се сложат седалки, смени тревното покритие  и ще се изгради ново осветление. Идеята е съоръжението да приема мачове от А група, както и концерти. Вече за втори етап може да се мисли за приемането на международни мачове.

Общината даде на арх. Валентин Маринов 24 000 лева за техническо задание за стадиона. Очаква се до няколко месеца заданието да бъде готово.   

В бюджета през 2018 година има предвидени 500 000 лева, с които да се изготви цялостен проект на съоръжението, а след това да се пристъпи и към ремонта на стадиона.  Той трябва да бъде извършен с местни средства и малка помощ от страна на държавата.