Изграждането на „Модър – Царевец” ще върви с тоталната реконструкция на двете улици, както и бул. „Хаджи Димитър”. В момента двете павирани улици са през т.нар. път на линейките, които често са затруднени заради паважната настилка и огромните ями.

От няколко дни върви поредният частичен ремонт на част от  улица „Царевец”, който е непосредствено до Хирургиите.  Всяка година, след разтапянето на снега, се образуват огромни дупки на пътя, по който минават линейки.  След пускането на продължението на бул. „Свобода” и свързването му с улица „Царевец”, трафикът през участъка е станал много натоварен. Там постоянно минават и тежкотоварни коли.

Край на ямите по пътя край Хирургиите, решават и дългогодишен проблем с улицата ВИДЕО

Със старта на изграждането на  връзката между Смирненски и Кючука, трябва да започне и преобразяването на „Царевец” в четирилентов асфалтов път, който да свършва на бул. „Свобода” край УМБАЛ „Св. Георги”. Реконструкцията може да се раздели на два етапа.  Първо да се ремонтира сегашният път, а след това да се пристъпи към отчуждаване и разширяване на улицата до четири ленти.

В момента пък има обявена поръчка за направата на детайлен проект на бул.”Хаджи Димитър” – в участъка от бул.”Хр.Ботев” до ул.”Царевец“. По думите на кмета на район „Западен” Димитър Колев до края на годината може да има готов проект, а Общината да започне строителството през първата половина на 2019 година.

Вижте повече във ВИДЕОТО: